Mijn naam is Henk de Vries.

In 2009 ben ik als zelfstandige zonder personeel (ZZP-er) aan het werk gegaan. De aanloop naar mijn schildersbedrijf De Vries NetWurk is opmerkelijk te noemen.

Van oorsprong ben ik schilder. Na het behalen van mijn schildersdiploma ben ik enthousiast aan de slag gegaan. Binnen de schildersbranche heb ik in verschillende disciplines gewerkt. Van huisschilder, jachtschilder, reclameschilder tot plateelschilder.

Na een sportblessure heb ik mij om laten scholen tot ambachtelijk goud- en zilversmid. Een prachtig vak waar ik mijn creativiteit in kwijt kon. Helaas raakte het bedrijf waarbij ik werkzaam was failliet en was ik mijn baan kwijt. Gelukkig kon ik vrij snel aan het werk in de verstandelijke gehandicaptenzorg. Later kreeg ik ook een baan in de jeugdhulpverlening.

Ruim 10 jaar heb ik twee banen gecombineerd. Geestelijk was dit erg zwaar. Ik vond het daarom heerlijk om in mijn vrije tijd met een vriend te gaan klussen. Dit waren hoofdzakelijk schilderklusjes. Het schildersvak ging me steeds beter af. Ik voelde me als een vis in het water.

In de gezondheidszorg voelde ik me steeds minder op mijn plek. Dit als gevolg dat ik het roer radicaal heb omgegooid. Ik besloot mij in te schrijven bij de Kamer van Koophandel als zelfstandig ondernemer. Sindsdien begeef ik mijĀ  als volwaardig schilder op de arbeidsmarkt.

In de loop der jaren heb ik me het schildersvak prima eigen kunnen maken. Natuurlijk leer ik steeds weer nieuwe schildersvaardigheden bij.