Het schilderwerk aan uw woning of bedrijfspand wordt jaarlijks gecontroleerd op beschadigingen. Bladders of scheuren in de verf kunnen wijzen op vocht of houtrot.
Aangetast hout geeft geen weerstand wanneer er met bijvoorbeeld een schroevendraaier in het hout wordt gestoken. Het aangetaste hout moet worden verwijderd tot op het “gezonde” hout. Vervolgens wordt deze gevuld met een (houtreparatie)vulmiddel.

Een (houtreparatie) vulmiddel wordt gebruikt voor de grondverf. Staal en lakplamuur wordt zo min mogelijk gebruikt voor buitenschilderwerk. Meestal wordt gebruik gemaakt van een overschilderbare acrylaatkit of een flexibele twee componenten vulmiddel.
Ondegelijke kitzomen worden altijd vernieuwd. Oude verflagen worden verwijderd met een scherpe verfkrabber, door middel van föhnen of een afbijtmiddel.

Het oppervlak wordt daarna opgeschuurd met een schuurmachine. Zo kan voldoende laagdikte worden aangebracht. Hoe beter de kwaliteit van de voorbewerking hoe langer de verflaag in conditie blijft.

Belangrijk!

– Regelmatig schoonmaken verlengt de levensduur van het schilderwerk;

– Jaarlijks controleren op klimplanten, voordat ze zich op de verflaag hechten;

– Het schilderwerk aan de zonzijde heeft eerder onderhoud nodig dan aan de
schaduwzijde;

– Donkere kleuren hebben meer te lijden van UV-stralen dan lichte kleuren. Donkere
kleuren verkleuren sneller en hebben eerder een lak verf nodig.